Aardappel-kerriesoesjes

1 persoon

(voorgerecht)

Benodigdheden:

250 gram koude gekookte aardappelen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 mespuntje kerriepoeder
150 ml water
50 gram boter
60 gram bloem
2 eieren

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Wrijf de koude gekookte aardappels door een zeef of stamp ze fijn. Voeg zout, peper en kerriepoeder toe. Verhit frituurolie tot 150°C. Breng ondertussen het water met de boter aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan. Voeg van de warmtebron af al kloppend één voor één de eieren toe en schep het aardappelmengsel erdoor. Vorm met 2 natgemaakte lepels bolletjes (of gebruik een spuitzak met glad mondstuk) en bak het deeg 4 minuten in de hete olie. Laat de soesjes uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Recept komt uit Boodschappen 12 - 2012