Aardappelkruidengratin

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 lente uitjes
2 eetlepels zongeroogde tomaatjes
1 flesje vloeibare margarine
75 gram boursin met kruiden
2 eieren
2 dl koksroom
750 gram voorgekookte aardappelschijfjes











 

 

Zo maak je het klaar:

Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in dunne ringen.Laat de tomaatjes uitlekken en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).Vet de ovenschaal in met de vloeibare margarine.Meng de tomaatjes door de kruidenkaas. Klop de eieren los met de koksroom en de kruidenkaas. Meng de lente uitjes erdoor. Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schenk het roommengsel erover.Zet de schaal ± 30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.In plaats van zongedroogde tomaatjes kun je ook reepjes gekookte ham door de kruidenkaas mengen.