Aardappelomelet met rookworst

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 uien
6 eetlepels olijfolie
450 gram aardappelschijfjes
250 gram rookworst
6 eieren
4 eetlepels aardappelmix (diepvries)
3 bosuitjes
500 gram tomaten

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Oven op 200°C voorverwarmen. Ui snipperen. In koekenpan de helft van de olie verhitten en de helft van de ui en aardappelschijfjes hierin ± 5 minuten bakken.Rookworst in dunne plakjes snijden. In quichevorm aardappelplakjes en rookworst door elkaar leggen. Eieren met aardappelmix loskloppen. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden.Bosui over de aardappels strooien en eimengsel erop schenken.In het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en goudbruin  bakken.Tomaten in plakjes snijden. Van rest olie, azijn, zout en peper dressing kloppen. Tomaten met rest ui en dressing mengen.Aardappelomelet met tomatensalade serveren.

Recept komt uit Allerhande 2006