Aardappelschotel met prei en kaas

4 personen 

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen
½ liter melk
¼ liter water
1 groente of kruiden bouillontablet
150 gram kruidenkaas in dikke plakken gesneden
600 gram prei
40 gram boter
40 gram bloem
1 theelepel kerriepoeder
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snij de geschilde aardappelen in blokjes van ± 2 x 2 cm. Breng de melk met het water en het bouillontablet aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en laat ze in ± 15 minuten gaar koken. Snij intussen de kaas in blokjes en het lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in ringen van ± 1 cm dik. Laat de prei als laatste 5 minuten meekoken. Giet deze af en vang het kookvocht op.

Verhit de boter in de pan. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Roer er scheut voor scheut zoveel van het opgevangen kookvocht door tot er een dikke saus ontstaat. Roer de kaas door de saus. Breng de saus op smaak met de kerrie en wat zout en peper. Schep de aardappelen en de prei door de saus en laat nog kort doorverwarmen.