Aardappelgratin en groene groenten

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 eieren
1 bekertje crème fraîche
1 zakje geraspte belegen kaas
3 bosuitjes in ringetjes
700 gram aardappelschijfjes
300 gram broccoli roosjes uit de diepvries
300 gram Hollandse snijbonen

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche. Meng er 75 gram kaas door en breng het met zout en peper op smaak. Voeg de bosui en de aardappelschijfjes toe. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de aardappelgratin in het midden van de oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.

Kook de bevroren broccoli in ± 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de snijbonen toe. Giet het af. Neem de aardappelgratin uit de oven en snijd deze in stukken. Verdeel dit over de borden en leg de groente erbij.

Recept komt uit Allerhande 5 - 2011