Aardappelpartjes met kaneelkip

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

800 gram kruimige aardappelen
2 teentjes knoflook uitgeperst
6 eetlepels olijfolie
1 schaal drumsticks
2 theelepels kaneel
1 courgette in halve plakken
2 uien in parten
1 zak rucola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en verdeel ze over de bakplaat bekleed met bakpapier. Meng de knoflook met de olie. Besprenkel de aardappelen met de helft van de knoflookolie. Bestrijk de kip met de rest van de knoflookolie en bestrooi de kip met kaneel. Leg de kip tussen de aardappelen en bestrooi dit met zout en peper naar smaak. Bak ± 15 minuten in de oven.

Leg de courgettes en ui tussen de aardappelen en bak dit alles nog eens 15 minuten in de oven samen met de kip en de aardappelen.

Verdeel het over de borden en garneer het met rucola.

Recept komt uit Allerhande 9 2011