Aardappelen met bloemkool

4 personen

(bijgerecht) 

Benodigdheden:

800 gram vastkokende aardappelen
1 bloemkool in roosjes
2 tomaten in partjes
1 eetlepel gemalen kurkuma (geelwortel)
1 eetlepel gember
1 eetlepel kerriepoeder
1 blikje koksroom

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 10 minuten in ruim water met zout. Voeg de bloemkoolroosje toe en kook ze nog eens 5 minuten.

Giet af en doe het in een ovenschaal. Verdeel de tomaten erover en bestrooi met de kurkuma, gember, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Schep om en schenk de kokosroom erover. Bak in de oven in ± 15 minuten gaar. Lekker met gekruide kippenvleugeltjes.

De ovenschotel kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in ± 20 minuten op 180°C.

Recept komt uit Allerhande 10 - 2011