Aardappelomelet met tomaat

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

75 gram vastkokende aardappelen
5 eetlepels olijfolie
2 preien gewassen en in ringen gesneden
6 eieren
250 gram ricotta (verse kaas)
250 gram cherry tomaatjes gehalveerd
1 krop sla de blaadjes los gemaakt













 

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook 5 minuten in water met zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de prei in 5 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak deze 2 minuten mee. Klop de eieren los met de ricotta en peper en zout naar smaak. Schenk in de pan. Leg de tomaten erop met de snijkant naar boven. Zet het vuur laag en bak de aardappelomelet met een deksel op de pan 15-20 minuten tot de bovenkant is gestold. Besprenkel ondertussen de blaadjes sla met de rest van de olie en peper en zout naar smaak. Snijd de aardappelomelet in punten en leg op 4 borden. Serveer met de sla.

U kunt de aardappelomelet 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in ± 15 minuten in de oven op 190 °C. De aardappelomelet is koud ook lekker.

Recept komt uit Allerhande 1 2012