Aardappelpuree

4 personen

(bijgerecht) 

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen
100 ml halfvolle melk
25 gram boter
1 bolletje nootmuskaat geraspt

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen. Halveer de grotere aardappelen, dan zijn ze allemaal tegelijk gaar. Kook ze in 20 minuten in water met zout gaar. Giet de aardappelen af en zet de pan op een warmhoudplaatje op laag vuur. Laat ±. 2 minuten drogen. Hoe minder vocht er in de aardappelen zit, hoe luchtiger de puree wordt. Laat de pan op het warmhoudplaatje staan en stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een pureestamper. U kunt ook een pureeknijper gebruiken, dan wordt de puree perfect glad. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje. Klop met een garde de melk door de puree tot deze glad is. Roer op het laatst de boter erdoor en nootmuskaat, peper en zout naar smaak. Serveer direct, want een luchtige puree stort gemakkelijk in.

Recept komt uit Allerhande 11 2016