Aardappelpuree met Hollandse boerenkaas

4 personen

(bijgerecht) 

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen
200 ml melk
1 teentje knoflook fijngesneden
25 gram gezouten roomboter
150 gram belegen boerenkaas geraspt
1 mespuntje nootmuskaat
20 gram peterselie

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 minuten uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Roer de melk en knoflook met een houten lepel of garde door de aardappelen. Voeg de boter en kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Meng de peterselie erdoor en serveer direct. Lekker met kiprollade en wilde spinazie.

Recept komt uit Allerhande 9 2012