Aardappeltorentje met boerenkaas en bleekselderij

1 persoon

(voorgerecht) 

Benodigdheden:

4 vastkokende aardappelen geschild
1 stengel bleekselderij in ringen gesneden
1 pakje met plakken boerenkaas
2 eetlepels olijflolie
½ eetlepel citroenrasp
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappels . Snijd alle aardappels in de lengte in 4 dikke plakken. Kook deze in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de ovengrill. Leg de aardappelplakken naast elkaar en verdeel over iedere plak de gehakte bleekselderij  en een plak jongbelegen boerenkaas. Meng de olijfolie met de citroensap, zout en peper en sprenkel dit mengsel erover. Leg steeds 4 plakken aardappel op elkaar en vorm 4 stapeltjes. Zet ze in een ovenvaste schaal en zet ± 3 minuten onder een hete grill zodat de kaas een beetje smelt.