Aardappelkoekjes met spekjes kool en brie
4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

200 gram magere gerookte spekblokjes
2 eetlepels olijf of arachide olie
400 gram spitskook of witte kool in dunne reepjes
750 gram diepvries rösti
1 theelepel paprikapoeder
2 vleestomaten in dunne plakken
250 gram brie in dunne plakken
2 eetlepels gehakte peterselie
75 gram rucola grof gesneden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Bak de spekjes krokant in een droge, hete koekenpan en zet apart.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kool en rösti 6-8 minuten. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en schep regelmatig om.
Verwarm de ovengrill.
Druk de rösti en kool iets platter en leg de plakken tomaat erop.
Verdeel de brie erover en zet de pan circa 10 cm onder de ovengrill zodat de kaas smelt.
Bestrooi met de peterselie en verdeel de rucola erover.

Bereidingstip

Vervang de brie door camembert voor een wat pittiger smaak.

Recept komt uit Boodschappen 3 2016