Aardappelkoekjes met zalm

4 personen

voorgerecht 

Benodigdheden: 

300     gram vastkokende aardappelen
½      ui
1      ei
2      eetlepels olie
4      eetlepels halvanaise
15      gram verse dille
1      blikje rode zalm

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Aardappels schillen, grof raspen en met schone theedoek droogdeppen. Ui fijn snijden. Aardappelrasp, ui, ei, zout en peper in kom mengen. In koekenpan olie verhitten. Van aardappelmengsel 4 grote aardappelkoeken bakken. Porties platdrukken en aan beide kanten knapperig en bruin bakken. Dille fijn knippen, 4 takjes achterhouden voor garnering. Halvanaise met fijngehakte dille mengen. Zalm laten uitlekken en vel en graatjes verwijderen. Op vier borden aardappelkoekjes leggen en halvanaise erover verdelen. Zalm hierop leggen en met takje dille garneren.

 

Recept komt uit Allerhande 2005