Aardappel bonenpannetje met gehakt
4 personen
(hoofdgerecht)

Benodigdheden:
 

2 eetlepels olie
400 gram rundergehakt
600 gram kleine nieuwe aardappelen
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
500 gram snijbonen
3 takjes verse majoraan of 1 theelepel gedroogde majoraan
1 ui
3 wortels
½ groentebouillonblokje
100 ml crème fraïche

Zo maak je het klaar: 

Verhit de olie in een grote pan. Rul het gehakt hierin. Was de aardappelen goed, dep ze droog en snijd ze doormidden. Breng het gehakt op smaak met peper en neem het gehakt uit de pan. Bak de aardappelen in het braadvet in ± 20 minuten goudbruin. Keer ze af en toe om en breng ze op smaak met zout en peper.Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in grote stukken. Kook de snijbonen in ± 10 minuten in water met wat zout. Laat de snijbonen uitlekken.Was de majoraan en hak hem fijn. Pel en snipper de ui. Schrap de wortels, was ze en snijd zen kleine stukken. Voeg de majoraan, de ui en de wortel na ± 10 minuten bakken toe aan de aardappelen. Breng op smaak en bak verder. Voeg de snijbonen toe.Roer 125 ml water, het bouillonblokje en de helft and e crème fraîche door het aardappelmengsel. Breng aan de kook en laat het geheel ± 5 minuten smoren zonder deksel op de pan. Voeg het gehakt toe en verwarm het mee. Breng op smaak met zout en peper,. Schep de rest van de crème fraîche er bovenop.