Aardappel preikoekjes met yoghurt dip

4 personen

(bijgerecht) 

Benodigdheden: 

1   bakje platte peterselie  
2   tenen knoflook  
170   gram Griekse yoghurt
500   gram aardappelen iets kruimig
1   rode peper  
75   gram Pecorino Romano (kaas)  
200   gram fijngesneden prei
100   gram riccotta
1   eetlepel bloem  
1   ei  
3   eetlepels olijfolie  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng de peterselie en de helft van de knoflook met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Doe in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rasp de Pecorino. Meng de aardappel met de rode peper, Pecorino, prei, ricotta, bloem, het ei, de rest van de knoflook en eventueel zout.

Verhit 1 el olie in een koekenpan. Schep 4 bergjes van het mengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de koekjes 6 min. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de koekjes. Serveer met de yoghurtdip.

Recept komt uit Allerhande 5 - 2019