Aardappelkrokantjes

4 persoon

(bijgerecht)

Benodigdheden:

100 gram witte broodkruim
1 kilo vastkokende aardappelen
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel chilipoeder
2 eieren

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snijd de aardappels in dikke plakken van 1/2 cm. Kook ze in ± 12 minuten net gaar. Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Meng het broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord. Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord. Wentel de aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Wrijf de koude gekookte aardappels door een zeef of stamp ze fijn. Voeg zout, peper en kerriepoeder toe. Verhit frituurolie tot 150°C. Breng ondertussen het water met de boter aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan. Voeg van de warmtebron af al kloppend één voor één de eieren toe en schep het aardappelmengsel erdoor. Vorm met 2 natgemaakte lepels bolletjes (of gebruik een spuitzak met glad mondstuk) en bak het deeg 4 minuten in de hete olie. Laat de soesjes uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Recept komt uit Boodschappen 9 2004