Aardappels uit La Rioja

4 persoon

(bijgerecht)

Benodigdheden:

800 gram aardappelen
200 gram gekookte witte bonen
250 gram rijpe tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
dl olijfolie
50 gram geraspte kaas
1 mespuntje nootmuskaat
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken en kook ze in een aardewerken pan met weinig water. Voeg op de helft van de kooktijd de gewassen en in stukjes gesneden paprika toe, zout, peper, nootmuskaat, suiker en de olijfolie. Laat het gerecht met de deksel op de pan verder gaar worden. Voeg de witte bonen en de geraspte kaas toe. Als het gerecht iets te droog is doe er dan wat kookvocht bij van de witte bonen.

Recept komt uit Boodschappen 9 2021