Aardappelschotel met kaas en gehakt

6 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

kilo aardappelen
2 grote uien
75 gram half om half gehakt
2 eetlepels olie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 eetlepel boter + een klontje
2 eetlepels bloem
400 ml melk
150 gram Emmentaler
150 gram jong belegen kaas
3 eieren
300 ml crème fraïche

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Was de aardappelen en laat ze in ± 20 minuten koken. Laat ze schrikken onder koud water pel ze en laat ze afkoelen. Pel en snipper de uien. Verhit de olie en bak het gehakt rul. Bak de helft van de ui kort mee. Breng op smaak met de majoraan, zout en peper. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit hierin de rest van de ui. Stuif de bloem eroverheen en bak hem kort mee. Roer de melk erdoor en breng het aan de kook. Laat ± 5 minuten op laag vuur pruttelen. Rasp de kazen en roer ze erdoorheen. Neem de pan van het vuur. Kluts de eieren en de crème fraîche en roer het mengsel erdoor heen. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de aardappelen in plakken. Leg 374 hiervan in een ingevette hoge ovenschaal. Verdeel het gehakt er overheen. Bedek met de overige aardappelen en de saus. Bak de aardappelschotel in ± 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175°C.