Aardappelcurry

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

<
600 gram vastkokende aardappelen geschild en in stukken
4 eetlepels olijfolie
2 uien gesnipperd
5 teentjes knoflook geperst
5 cm verse gember geschild en geraspt
250 gram tomaten in blokjes
1 bosje koriander
2 lente uitjes in dunne ringen
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
2 theelepels garam massala
350 gram rijst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappels 5-8 minuten voor. Verhit de olie en bak hierin de aardappels 5 minuten. Voeg dan de uien toe en bak 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog ± 2 minuten mee. Pureer intussen de tomaten met de koriandersteeltjes en bosui glad. Voeg toe aan de pan en bak ± 10 minuten op een hoge stand. Voeg dan de komijn, kurkuma en garam masala toe. Voeg eventueel een scheut water toe als de curry te droog is en stoof tot de aardappels helemaal gaar zijn. Serveer de aardappelcurry met de rijst en bestrooi met de korianderblaadjes.

Recept komt uit Boodschappen 9 - 2021