Aardappel kippannetje met groente

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

3 eetlepels boter
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 preien in ringen
1 courgette in halve maantjes
1 kilo krieltjes geschild
200 gram kippenvlees (geplukt)
125 ml créme fraïche
2 eetlepels bieslook fijngehakt

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Smelt in een ruime hapjespan de boter. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 3 minuten mee. Schep de courgette erdoor en bak nog 2 minuten Halveer de grotere krieltjes. Schep de krieltjes door de groenten. Leg de deksel op de pan en stoom de krieltjes in 10-15 minuten gaar. Schep af en toe om. Voeg de kip toe aan het pannetje en warm nog 2 minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de crème fraîche op het aardappel-kippannetje. Bestrooi met de bieslook, zout en peper naar smaak.

Recept komt uit Boodschappen 4 2024