Dikke aardappelschijven met boter en citroen

4 personen

(bijgerecht) 

Benodigdheden:

1 kilo vastkokende aardappelen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
½ citroen
1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Maak de aardappelen schoon. Kook de aardappelen met schil in ± 15 minuten.

Giet ze af en laat ze afkoelen zodat u ze kunt pellen. Snij de gepelde aardappelen in dikke plakken en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de boter en de olie in een wijde pan en verdeel de aardappelschijven over. Bak op middelhoog vuur de aardappelen aan beide kanten goudbruin. Pers de citroen uit en rasp de schil. Voeg in de laatste minuut de citroenrasp en rozemarijn mee. Houdt de aardappelen warm in de oven. Voeg er citroensap bij als u gaat serveren.

Dit recept komt uit Boodschappen 9 2010