Dronken aardappeltjes
4 personen
(bijgerecht)

Benodigdheden:

750 gram iets kruimige aardappelen
3 eetlepels olijfolie extra vierge
½ bakje tijm
250 ml droge witte wijn

 

 

 

 

 

 Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken en doe ze in een kom. Besprenkel met 2 eetlepels olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.  Bestrijk de braadslee met de rest van de olie. Verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de braadslee. Houd 3 takjes tijm apart en ris de blaadjes van de rest van de takjes. Verdeel de tijmblaadjes over de aardappelen en schenk de wijn erover. Zet de braadslee in het midden van de oven en bak de aardappelen in ±. 40 minuten goudbruin en gaar. Garneer met de achtergehouden takjes tijm.

Dit recept komt uit Allerhande 1 2011