Gebakken aardappels met ui-ringen

2 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

1 ui
1 eetlepel boter
500 gram vastkokende aardappelen
1 eetlepel olie
2 takjes peterselie fijngeknipt

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Ui pellen en in dunne ringen snijden. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten en ui-ringen in 10 minuten zachtjes lichtbruin bakken. Intussen aardappels schillen, in plakjes van ½ cm snijden en wassen. Plakjes in theedoek of met dikke laag keukenpapier goed droogdeppen.,

Ui ringen op bord scheppen. Olie bij bakvet schenken en heet laten worden. Aardappelplakjes over pan uitspreiden en afgedekt, op matig vuur in 10 minuten bijna gaar laten worden. 

Deksel van de pan nemen, gebakken ui-ringen toevoegen en aardappels in ± 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar laten worden. Aardappels bestrooien met zout en peterselie Lekker bij tartaartjes.

Recept komt uit Allerhande 6 2004