Gepofte aardappel met broccoli

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

4 kruimige aardappelen
150 gram broccoli
2 eetlepels pijnboompitten
8 kerstomaatjes
125 gram verse roomkaas met kruiden
3 eetlepels yoghurt
1 mespuntje peper

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:  

Oven voorverwarmen op 225°C.

Aardappels onder koud stromend water goed schoonboenen. Droog deppen met keukenpapier. Aardappels afzonderlijk in aluminiumfolie verpakken. Op rooster in het midden van de oven in ± 60 minuten gaar poffen.

Aardappels uit folie nemen, in kruisen en iets opendrukken.

Broccoli schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen.

In pan met weinig water en zout en broccoli in ± 3 minuten gaar koken. In zeef laten uitlekken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten in ± 3 minuten al omscheppend goudbruin roosteren. Uit pan op bord scheppen en laten afkoelen. Tomaatjes schoonmaken, wassen en in kleinste stukjes snijden. Wat tomaatstukjes achterhouden voor garnering. In kom roomkaas en yoghurt tot glad mengsel roeren. Broccoli en tomaatstukjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Het broccolimengsel over de aardappelen verdelen en de pijnboompitten erover strooien.