Gepofte aardappels met ham chutney

2 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

2 grote kruimige aardappelen
1 sjalotje
1 eetlepel blanke rozijnen
¼ zoete appel
1 eetlepel boter
50 gram hamreepjes
2 eetlepels abrikozenjam
½ theelepel gemalen piment
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 225°C. Aardappels onder koud stromend water goed schoonboenen. Droogdeppen met keukenpapier. Aardappels afzonderlijk in aluminiumfolie verpakken. Op rooster in het midden van de oven in ± 60 minuten gaar poffen. Aardappels uit folie nemen, in kruisen en iets opendrukken.

Sjalotje pellen en snipperen. Rozijnen wassen in zeef laten uitlekken. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in kleine blokjes snijden. In koekenpan boter verhitten en sjalotje, appel en hamreepjes al omscheppend ± 2 minuten bakken. Rozijnen, jam  en piment toevoegen en geheel onafgedekt ± 5 minuten zachtjes verwarmen, af en toe roeren. Het hammengsel over de aardappels verdelen.