Gepofte aardappel met knakworst

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden: 

4 grote kruimige aardappelen
2 schijven ananas op sap
4 knakworstjes
1 sjalotje
1 eetlepel olie
3 eetlepels maiskorrels
3 eetlepels doperwtjes
2 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels shasliksaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 225°C. Aardappels onder koud stromend water goed schoonboenen. Droogdeppen met keukenpapier. Aardappels afzonderlijk in aluminiumfolie verpakken. Op rooster in het midden van de oven in ± 60 minuten gaar poffen. Aardappels uit folie nemen, in kruisen en iets opendrukken.

Ananas in zeef laten uitlekken hierbij een ½ eetlepel sap opvangen. Ananas in kleine stukjes snijden. Knakworstjes in plakjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. In hapjespan olie verhitten en sjalot ± 2 minuten laten bakken. Ananas , ananassap, knakworst, maïs, doperwtjes, tomatenketchup en saus door roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Het mengsel over de aardappels verdelen.