Gepofte aardappel met kruidenyoghurt en krokante ham

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

4 grote kruimige aardappelen
4 eetlepels boter
150 ml Griekse yoghurt
3 eetlepels peterselie fijngesneden
3 eetlepels bieslook fijngesneden
1 teentje knoflook uitgeperst
½ rode ui fijngesnipperd
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
100 gram Ardennerham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels aan de bovenkant kruislings in en leg ze, elk apart op een ruim stuk aluminiumfolie. Leg bovenop de aardappels een stukje boter, sluit nu het aluminiumfolie stevig vast.

Leg de ingepakte aardappels in de oven en laat ze in ± 45 minuten door en door gaar worden. Roer de yoghurt los met de peterselie, bieslook, knoflook en ui. Breng dit op smaak met zout en peper.

Verhit een koekenban droog voor en leg de hamplakjes erin, ze trekken direct krom. Bak de hamplakjes tot ze net bruin worden en keer ze dan en bak de andere kant nog even, zodat ze rondom knapperig zijn. Leg ze op een laagje keukenpapier en verkruimel de ham.

Haal de aardappels uit de folie en leg deze op de borden. Trek de schil wat verder open en haal het kruim met een vork los. Schep op elke aardappel een lepel kruidenyoghurt en bestrooi deze hemt de ham en de grof gesneden bieslook.

Recept komt uit Boodschappen 10 2007