Gepofte aardappel met paddestoelen 2 personen (bijgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Oven voorverwarmen op 225°C. Aardappels onder koud stromend water goed schoonboenen. Droogdeppen met keukenpapier. Aardappels afzonderlijk in aluminiumfolie verpakken. Op rooster in het midden van de oven in ± 60 minuten gaar poffen. Aardappels uit folie nemen, in kruisen en iets opendrukken. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In koekenpan boter verhitten en paddestoelreepjes al omscheppen ± 2 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Cognac en slagroom erdoor roeren en in ± 2 minuten onafgedekt iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Paddestoelen mengsel erover verdelen. Bieslook in stukjes van 3 centimeter erboven knippen. |