Gepofte aardappel met paddestoelen

2 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

2 grote kruimige aardappelen
100 gram shii-takes
50 gram champignons
1 eetlepel boter
1 teentje knoflook
1 eetlepel cognac
2 eetlepels slagroom
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 sprietjes bieslook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 225°C. Aardappels onder koud stromend water goed schoonboenen. Droogdeppen met keukenpapier. Aardappels afzonderlijk in aluminiumfolie verpakken. Op rooster in het midden van de oven in ±  60 minuten gaar poffen. Aardappels uit folie nemen, in kruisen en iets opendrukken.

Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In koekenpan boter verhitten en paddestoelreepjes al omscheppen ± 2 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Cognac en slagroom erdoor roeren en in ± 2 minuten onafgedekt iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Paddestoelen mengsel erover verdelen. Bieslook in stukjes van 3 centimeter erboven knippen.