Gebakken aardappelen met spek en ui

4 personen 

Benodigdheden:

 

1 kilo aardappelen
4 eetlepels olie
100 gram katenspek
1 zoete witte ui
8 gram tijm alleen de blaadjes
1 teentje knoflook uitgepert

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan met dikke bodem en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 15 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

Snijd ondertussen het spek in reepjes en de ui in dunne halve ringen. Voeg het spek, de ui en tijm toe aan de aardappelen. Pers de knoflook erboven. Laat met de deksel schuin op de pan 10 minuten op laag vuur meebakken. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. 

Recept komt uit Allerhande 8 2014