Gratin van aardappel en courgette

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

½ potje gedroogde tomaten in olie
600 gram courgette
700 gram aardappelschijfjes
200 ml halfvolle melk
150 gram geraspte oude kaas
2 teentjes knoflook

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 225°C. Tomaten laten uitlekken en in stukjes snijden.

Courgette schoonmaken en in plakken snijden. Aardappel en courgette plakken dakpansgewijs om en om in schaal leggen met stukjes tomaat ertussen.

Melk en kaas goed door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Pittig op smaak brengen met peper. Mengsel over aardappel en courgette schenken. Schaal in midden van oven in 40 minuten gaar laten worden, afdekken met folie. Na 15 minuten folie verwijderen en de schotel licht gratineren.

Recept komt uit Allerhande 2004