Gepofte aardappelen met Hüttenkäse

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

3 bosuitjes
2 eetlepels basilicum
2 eetlepels peterselie
12 aardappelen
2 eetlepels olijfolie
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
400 gram Hüttenkäse
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snijd de bosuitjes in ringen. Hak de basilicum en peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon en droog. Bestrijk de aardappelen met olie en leg ze samen met de paprika en de knoflook op een bakblik. Rooster de aardappelen 40 minuten in de oven. Keer regelmatig om en bestrijk ze nog eens met olie. Neem na 20 minuten de knoflook en paprika uit de oven. Laat de paprika 10 minuten afgedekt rusten. Knijp de tenen knoflook uit en meng het met de Hüttenkäse., bosui, basilicum en peterselie. Trek het vel van de paprika, verwijd de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Schep de paprika door de Hüttenkäse. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de bovenkanten van de aardappelen in en duw ze iets open. Schep het Hüttenkäsemengsel erover.