Kruidige aardappelpuree met snijbonen

4 personen

hoofdgerecht 

Benodigdheden: 

1,2       kilo aardappelen

2          eetlepels olijfolie

4          braadworsten

800      gram snijbonen in schuine repen

1          teentje knoflook geperst

125      ml crème fraîche

4          eetlepels peterselie

 

Zo maak je het klaar : 

Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 minuten gaar.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worst in 8-10 minuten gaar. Kook ondertussen de snijbonen in 6 minuten beetgaar.

Giet de aardappelen af en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen, knoflook, crème fraîche en peterselie tot een grove puree. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de worst en snijbonen.