Krieltjespot met noten ham en boerenkaas

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

50 gram gezouten cashewnoten
50 gram gezouten amandelen of pecannoten
200 gram beenham (dikke plak)
200 gram belegen boerenkaas (aan een stuk)
5 bosuitjes
4 eetlepels zonnebloemolie
900 gram voorgekookte kriel aardappeltjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
125 ml crème fraîche
2 eetlepels gehakte koriander



















 

Zo maak je het klaar:

Hak de helft van de noten fijn en bewaar de andere helft voor garnering. Snijd de beenham in smalle reepjes en de boerenkaas in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.Verhit 3 eetlepels olie in de wok. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, bosui, kerriepoeder en krielaardappeltjes toe en roerbak ± 10 minuten .Schep de krieltjes uit de wok.Verhit 1 eetlepel olie en bak de gehakte noten. meng de crème fraîche erdoor en 1 eetlepel koriander erdoor en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Schep de krieltjes, de hamreepjes erdoor en als deze warm zijn de kaasblokjes. Bestrooi het met de rest van de cashewnoten en de koriander.