Kruidige aardappelen met warme specerijen

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

12 vastkokende aardappelen
4 eetlepels gesmolten boter
1 mespuntje korianderpoeder
1 mespuntje komijnenpoeder
1 mespuntje paprikapoeder
1 mespuntje kerriepoeder
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snijd ze dan om de 5 mm in tot bijna onderaan.

Zet de aardappelen in de ovenschaal.

Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen. Bak de aardappelen in ± 50 minuten goudbruin en gaar.

Recept komt uit Boodschappen 9 2010