Kruidige aardappeltjes

4 personen  

(bijgerecht)

Benodigdheden:

800 gram vastkokende aarappelen (nicola)
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
8 teentjes knoflook
8 eetlepels olijfolie
1 bouquet garni (tijm, marjolein, basilicum en rozemarijn)
1 mespuntje vers geraspte nootmuskaat

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze in vieren of in blokjes. Doe deze in een pan met water en zout. Breng ze aan de kook. Kook ze in 5 minuten en giet ze af en laat ze drogen. Pel de knoflook en snijd elke teen in vieren. Verhit de olie in de pan. Bak daarin voortdurend roerend, de aardappelen en de knoflook in ± 8 minuten. Was de kruiden en dep ze met keukenpapier droog. Verwijder dikke stengels en snijd de blaadjes klein. Strooi de helft van de kruiden over de aardappels. Breng ze op smaak met zout en peper. Bak de aardappelen in 15 minuten goudbruin. Laat het vet uitlekken. Wrijf de pan schoon met keukenpapier en doe de aardappelen weer in de pan. Draai het vuur laag. Roer de overgebleven kruiden en nootmuskaat erdoor.