Kaasaardappel souffléetjes

6 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

2 middelgrote iets kruimige aardappelen geschild
50 gram boter
50 ml halfvolle melk
75 gram geraspte oude kaas
2 eetlepels fijngehakte peterselie
4 gesplitste eieren










 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in kleine stukken en kook ze in water met zout in ± 15 minuten gaar Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Smelt de boter in een steelplannetje en beboter de bakvormpjes met het bakkwastje. Voeg de melk toe aan de rest van de gesmolten boter en breng aan de kook.

Meng dit samen met de kaas en peterselie door de puree Breng op smaak met peper en zout. Roer de eidooiers een voor een door de puree.

Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom tot het pieken heeft en glanzend is. Roer 1/3 deel van het eiwit door de puree en spatel de rest er vervolgens luchtig doorheen. Verdeel het mengsel over de bakvormpjes en strijk het glad. Bak in de oven in ± 20 minuten goudbruin. Serveer direct. De soufflé zakt vrij snel in.