Kerrieaardappeltjes en gebakken vis

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden:

500 gram pangasiusfilet
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bloem om te bestuiven
900 gram panklaar aardappelpartjes
1 theelepel kerriepoeder
½ citroen schoongeboend
2 komkommers

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak en wentel hem door de bloem, schud de eventuele overtollige bloem eraf. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 8-10 minuten gaar, keer hem halverwege. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de aardappelpartjes, roer de kerrie erdoor. Doe de deksel op de pan en bak de aardappeltjes op een laag vuur in 8-10 minuten gaar. Rasp van de citroenschil een theelepel citroenrasp af, pers daarna de vrucht uit. Halveer de komkommers in de lengte, schraap eventueel met een theelepel de zaadlijsten eruit en schaaf met een kaasschaaf de komkommers in de lengte. Breng de komkommerlinten op smaak met een theelepel citroensap,

1 eetlepel olie en zout en peper. Druppel de rest (of een gedeelte) van het citroensap over de vis. Serveer de vis met de citroenrasp, de komkommersalade en de kerrieaardappeltjes.

Recept komt uit Allerhande 1 2009