Pikante aardappel kerrie koekjes

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

600 gram kruidige aardappelen
1 mespuntje zout
1 rode ui
1 kleine rode peper
1 eetlepel margarine
1 ei
½ zakje verse bieslook
2 eetlepels melk
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel kerriepoeder
1 mespuntje peper
6 eetlepels paneermeel
6 eetlepels olie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ± 20 minuten gaar koken. Intussen ui pellen en snipperen. Peper wassen, halveren en zaadlijst verwijderen. Helften in smalle reepjes snijden. In de koekenpan de boter verhitten. Ui en peper ± 5 minuten laten bakken. Pan van het vuur nemen. Boven twee kommetjes ei splitsen. Dooier loskloppen met melk, ketchup en kerriepoeder. Ui-mengsel erdoor roeren. Aardappels afgieten. Terugzetten op vuur en onafgedekt in nog ± 2 minuten droog stomen. Aardappelen en dooiermengsel met mixer pureren door puree. Op smaak brengen met zout en peper. Schaal voorverwarmen. Van de puree ± 20 balletjes vormen. Balletjes plat drukken tot ronden koekjes van ± 1 cm dik. Eiwit loskloppen op diep bord. Op plat bord paneermeel strooien. Aardappelkoekjes eerst door het eiwit halen en daarna door de paneermeel. De olie verhitten en bak de aardappelkoekjes in ± 5 minuten bruin.