Aardappel viskoekjes 4 personen (bijgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Schil de aardappelen en kook in water in 20 minuten gaar. Giet af, stamp tot puree en laat afkoelen. Doe de tomaten met 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en laat afkoelen. Snijd de bieslook heel fijn en breek de forel in grove stukken. Meng samen met de mosterd, zelfrijzend bakmeel en yoghurt door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout. Maak je handen nat met water en verdeel in 16 gelijke platte koekjes. Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten opstijven. Bestrijk de koekjes aan beide kanten met de rest van de olijfolie en gril in 5 minuten op de barbecue goudbruin. Keer halverwege. Serveer de aardappel-viskoekjes met de tomatensalsa. Lekker met tuinkers. . Recept komt uit Dekamarkt magazine |