Barbecue hamburger

2 personen  

(lunchgerecht)

Benodigdheden:

¼ krop sla
1 ui
250 gram runder of half om half gehakt
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
2 zachte sesambolletjes
1 theelepel fijne mosterd
10 gram boter
1 eetlepel tomatenketchup
2 middelgrote augurken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snij de schoongemaakte sla in zeer smalle reepjes. Snijd de ui in smalle ringen. Kruid het gehakt met een snufje zout en peper. Roer het losgeklopte ei door het vlees. Vorm het gehakt tot 2 platte schijven.

Halveer de twee witte bollen. Rooster de helften lichtbruin onder de grill. Bestrijk de grill met olie. Rooster de hamburgers in vier minuten aan beide kanten bruin. Herhaal eventueel het bestrijken van de hamburgers als ze droog worden. Vermeng de mosterd met de boter en met wat zout en peper en strijk dit mengsel over de gegrilleerde hamburgers. Beleg de onderste helften van de bollen met de sla reepjes en de in plakjes gesneden augurken. Schep op elke hamburger een eetlepel ketchup en schik er de ui ringen over. Leg tenslotte de bovenste helften van de bollen erop en server met patat en een beker cola .