Geglaceerde varkensspareribs

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo varkens spareribs
50 ml sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel sherry
2 teentjes knoflook uitgeperst

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Doe de sojasaus, honing, sherry, knoflook en gember in een schaal, meng dit goed door elkaar.

Leg de spareribs op een groot stuk aluminiumfolie en bestrijk beide zijdes rijkelijk met de marinade. Verpak de spareribs in een dubbele laag aluminiumfolie en zorg ervoor dat er geen vocht uit kan lekken. Laat de marinade minsten een half uur intrekken voordat je het gaat roosteren. Zet de spareribs in de koelkast indien u ze niet direct gaat bereiden.

Maak de barbecue klaar voor de directe verwarmingsmethode. Stel het barbecuerooster in op de hoogste stand. Leg de spareribs in aluminiumfolie op het rooster en rooster ze 10 minuten per kant.

Leg de spareribs op een bord, verwijder het folie en leg de spareribs weer op het rooster. Gril de spareribs en bestrijk ze met saus of marinade. Draai de spareribs elke minuut om totdat ze goed bruin en knapperig zijn.