Gegrilde zalmforel met paprika

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

kilo zalmforel
3 eetlepels gehakte rode paprika
2 theelepels vers gehakte basilicum
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie

 

 

 

 

 

 

Voor de saus:

225 ml mayonaise
75 gram gehakte augurken

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Maak de vis schoon, snijd open en spoel goed af. Dep de vis droog met keukenpapier.

Meng de paprika, basilicum, citroensap en olie door elkaar. Schep een gedeelte hiervan in de opening en verdeel de rest over de vis.

Leg de vis op een groot vel ingevet aluminiumfolie en vouw de hoeken om de vis heen. Laat daarbij de bovenkant van de vis onbedekt. (behalve bij een platte barbecue).

Kogelbarbecue en barbecue met deksel:

Leg de vis op het barbecuerooster en gebruik de indirecte verwarmingsmethode. Doe de kap of deksel op de barbecue en gril ± 40 minuten of totdat de vis afbrokkelt wanneer er met een vork in wordt geprikt.

Platte houtskool of gasbarbecue:

Bereid de vis zoals hierboven is omschreven en verpak de vis volledig in aluminiumfolie. Doe de vis in een speciaal visrooster, of gebruik een vistang. Gril ± 12 minuten per kant. Draai met een grote spatel voorzichtig om of doe de vis in een viseren met scharnier en draai deze wanneer nodig is om.

Elektrische barbecue:

Bereid de is op dezelfde manier als bij een barbecue met deksel. Leg d vis op het barbecuerooster en stel het rooster in op de hoogste stand. Doe de deksel of kap op de barbecue en rooster ze in ± 30 minuten.

Voor de mayonaise:

Meng de mayonaise met de gehakte augurken. Serveer de warme vis met augurkmayonaise en aardappelschijfjes en een salade.