Geroosterde biefstuk sandwiches

4 personen

Benodigdheden:

500 gram biefstuk
1 eetlepel citroensap
1 theelepel uitgeknepen knoflook
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 eetlepel olie
1 kuipje boter om de boterham mee te besmeren
10 sneetjes geroosterd brood
2 grote uien in dunne ringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snijd de biefstuk in 4 tot 5 stukken en bewerk deze met een vleesstamper totdat ze dun zijn. Leg het vlees in een niet-metalen bak. Meng citroensap, knoflook, zout, peper en olie en giet dit over de biefstukken. Keer het vlees zodat beide zijden met de marinade worden bedekt en laat de marinade 30 minuten bij kamertemperatuur intrekken, of langer in de koelkast.

Besmeer beide zijden van het brood met een dun laagje boter. Meng naar smaak een beetje knoflook door de boter.

Verwarm de barbecue totdat deze heet is en vet het rooster in met olie. Leg de uien op de hotplate. Schep de uien om en besprenkel ze tijdens het roosteren met een beetje olie. Duw de uien naar de kant als ze zacht beginnen te worden en draai de uien regelmatig om met een tang. Leg de sneetjes brood op de hotplate en rooster ze tot ze aan beide zijden bruin zijn. Leg de biefstukken op het rooster en rooster het vlees 2 minuten aan beide zijden.

Bereid de sandwiches als alle ingrediënten gaar zijn. Leg een plak biefstuk en wat uien op een sneetje brood, voeg hier wat biefstuksaus aan toe en leg hierop nog een sneetje brood.