Groentespies met pikante pepermarinade

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

1 ratatouillepakket (courgette, aubergine, tomaat, ui, rode en groene paprika
2 teentjes knoflook gepeld
2 eetlepels jalapelo pepers (potje)
4 cm verse gemberwortel
4 eetlepels olie
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gemalen piment
2 eetlepels honing
4 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels citroensap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Groente uit ratatouillepakket in grove, gelijkmatige stukken snijden. Knoflook en jalapelo pepers fijnhakken. Gember schillen en raspen. Knoflook, pepers en gember met olie, tijm, piment, honing, sojasaus en citroensap in kleine mengkom of hakmolen van keukenmachine of in vijzel doen. Geheel tot fijne massa pureren. Groenten in schaal omscheppen met pepermarinade en de kruiden minsten een uur in laten trekken.

Regelmatig omscheppen.

Groenten afwisselend aan spiesen rijgen. Spiesen afhankelijk van formaat barbecue in 1 of 2 porties in ± 10 minuten goud bruin en gaar roosteren, regelmatig keren en bestrijken met overgebleven marinade. Spiesen op schaal legen en bestrooien met zout en peper.

Recept komt uit Allerhande 4 2007