Gepofte aardappel met bacon avocado saus

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

8 vastkokende aardappelen
6 plakjes bacon
2 eetlepels olijfolie
1 busje grof gemalen zeezout
1 rijpe avocado
1 eetlepel medium dry sherry
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels yoghurt
1 teentje knoflook geperst
½ zakje verse koriander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Aardappelen schoon boenen en in water met zout 10 minuten voorkoken. In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekken op een stuk keukenpapier.

Aardappels afgieten en in vergiet laten uitdampen. Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout. elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.

Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen. In afsluitbaar schaaltje vruchtvlees met sherry en citroensap met vork fijnprakken.

Yoghurt, knoflook en koriander door avocado mengel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pit in mengsel drukken (voorkomt verkleuren, en tot gebruik in de koelkast zetten.

Foliepakketjes tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen en aardappels in ± 20 minuten gaar poffen. Intussen avocadosaus op kamertemperatuur laten komen. Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen. Bacon erboven in stukken breken.

Recept komt uit Allerhande 7 2004