Kip en ananas in folie

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden: 

200 gram kipfilet
4 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels ketjap
4 schijven ananas
50 gram taugé

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Leg op elk stuk folie, op het met olie ingesmeerde deel, een stukje kipfilet. Bedruip de kip met ketjap. Leg er een schijf ananas bovenop. Vouw de folie er losjes omheen en leg de pakketjes met de naad naar boven op een rooster van de barbecue.

Na ± 20 minuten is het vlees gaar. Kippenvlees moet door en door gaar gegeten worden. Maak 1 pakketje ter controle open. Het hangt uiteraard van de hitte van de barbecue af hoe snel het vlees gaar is. Leg op elk bord een bergje taugé en leg het opgevouwen pakketje ernaast.

Recept komt uit Boodschappen 6 - 2008