Krieltjes

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

225 gram krieltjes
1 eetlepel olie
1 theelepel zout
2 eetlepels zilveruitjes

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Kies middelgrote krieltjes die snel gaar zijn. Doe de geschrapte krieltjes in een schaal en besprenkel ze met olie en bestrooi ze met zout. Schud de schaal om alle krieltjes te bedekken. Verpak elk krieltje in een stuk aluminiumfolie. Leg ze nadat u de barbecue net hebt aangestoken en voordat deze heet genoeg is om het vlees te roosteren op de hotplate of op het barbecuerooster. Zo krijgen de krieltjes voldoende tijd om gaar te worden. Draai de aardappels elke paar minuten om draai ze vaker om als de barbecue op temperatuur is omgekomen en het vlees op de grill lig. Test met een spies of de aardappels zacht zijn en zet ze dan terzijde. Afhankelijk van de temperatuur duurt het ± 20 minuten voordat ze gaar zijn.

Pak de krieltjes uit maar laat ze op het folie liggen. Kruis ze van bovenin en knijp zachtjes onder aan de aardappels om ze wat verder te openen. Schep de zilveruitjes in het midden en dien ze dan op.