Kruidige gehaktspies

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram rundergehakt
3 eetlepels peterselie fijngehakt
1 eetlepel verse munt
1 eetlepel dille of 1 eetlepel koriander
4 teentjes knoflook
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
5 eetlepels olijfolie extra vierge
1 bakje Griekse yoghurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Meng in een kom het gehakt met de peterselie, munt, chilipoeder, 2 teentjes knoflook, zout en peper en naar smaak 3 eetlepels olijfolie tot een smeuïge massa, kneed alles goed door elkaar.

Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm ze tot worstjes.

Kneed de worstjes rond stevige spiesjes.

Leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

Rooster de gehaktspiesjes op de barbecue in ± 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer ze met knoflooksaus. Lekker met stokbrood en salade.

Recept komt uit Dekamarkt