Kipspiesen met oregano en kaneel

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 citroen
6 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook uitgeperst
4 eetlepels oregano
2 eetlepels kaneel
500 gram kipfilet
12 laurierblaadjes
12 barbecue spiesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Citroen schoonmaken, schil raspen en vrucht uitpersen. In schaal olie mengen met citroensap en rasp, knoflook, oregano en kaneel. Kip in de lengte in dunne plakjes snijden. Kip bestrooien met zout en peper en zout in schaal door kruidenolie wentelen. Op koele plaats zetten en minstens 30 minuten laten intrekken.

Kip aan spiesen rijgen (marinade in kommetje bewaren); in midden van elke spies laurierblad steken. Spiesen op barbecue in ± 10 minuten bruin en gaar laten roosteren. Spiesen regelmatig omkeren en tussentijds een keer met marinade bestrijken.

Recept komt uit Allerhande 7 2004