Kruidige varkensfiletlapjes met appel sambal

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

2 eetlepels korianderzaad (ketoembar)
1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
½ eetlepel gemalen kardemon
1 eetlepel knoflookpoeder
2 teentjes knoflook uitgeperst
4 varkensfiletlapjes
1 rode peper
2 felgroene appels
1 eetlepel citroensap
3 cm verse gemberwortel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

In kom koriander, komijn en kardemom mengen met knoflook, zout en peper. Vleeslapjes goed aan beide kanten inwrijven met kruidenmengsel en de kruiden op koele plek minstens een uur in laten trekken.

Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijnhakken. Appels schillen, in kwarten snijden en klokhuizen verwijderen. Appelparten boven kom grof raspen. Citroenmengsel erdoor mengen. Gemberwortel schillen en boven appels fijn raspen. Appelrasp omscheppen met de rode peper, zout en peper. Kom afdekken met plasticfolie en appelsambal tot gebruik in de koelkast zetten.

Rooster van de barbecue met een beetje olie invetten. Varkensfiletlapjes op barbecue leggen en in ± 5 minuten per kant bruin en gaar roosteren. Appelsambal erbij serveren.

Recept komt uit Allerhande 7 2004